Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Pivní preclíky

Úvod | Pivní recepty | Chuťovky k pivu | Pivní preclíky

Pivní preclíky

Suroviny:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g tuku
  • 220 ml vlažného piva
  • 1 žloutek
  • 20 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • mletý pepř
  • sůl
  • mouka na vál
  • sůl na posypání
  • 1 žloutek na potření
  • 50 ml piva na potření

Doba přípravy: 90 minut

Postup:
Dvě lžíce mouky smícháme s cukrem a rozdrobeným droždím v míse, směs zalijeme částí vlažného piva a necháme vzejít kvásek v teple. Potom do mísy dolijeme zbylé pivo a rozpuštěný vlažný tuk (ne horký), přidáme žloutek, zbytek mouky, osolíme, opepříme a rukama důkladně vypracujeme ze směsi hladké těsto, které necháme asi 45 minut vykynout v teple.

Vykynuté těsto rozdělíme na malé dílky, ze kterých na pomoučeném válu uděláme delší válečky. Ty svineme do tvaru preclíků, naskládáme je na plech s pečícím papírem, potřeme žloutkem rozšlehaným a pivem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na cca 175 °C, kde dozlatova upečeme.

Datum vydání: 03.07.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz