Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Bažant po staročesku

Úvod | Pivní recepty | Drůbeží maso s pivem | Bažant po staročesku

Bažant po staročesku

Suroviny:

  • 1 bažant
  • slanina
  • 100 g rozinek
  • 100 ml kysané smetany
  • lžíce cukru
  • 200 ml tmavého piva
  • 100 ml brandy
  • lžíce másla
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • sůl

Doba přípravy: 90 minut

Postup:
Bažanta očistíme, osolíme a protkneme slaninou. Vložíme ho na rozpuštěné máslo do pekáče a pečeme za občasného podlévání asi 30 minut. Pak přidáme nadrobno nakrájené ořechy, propláchnuté rozinky, brandy, smetanu a pečeme v troubě pod pokličkou dalších 30 minut. Mezitím z cukru připravíme karamel, který zředíme pivem. Tímto bažanta podléváme dokud zcela nezměkne.

Datum vydání: 03.01.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128