Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo-pivní omáčkou

Úvod | Pivní recepty | Drůbeží maso s pivem | Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo-pivní omáčkou

Kuřecí křídla v medové marinádě s brusinkovo-pivní omáčkou

 Suroviny:

    • 1600 g kuřecích křídel bez letky

marináda

    • 100 g přepuštěného másla
    • 30 g čerstvého strouhaného zázvoru
    • 100 g medu
    • snítka tymiánu
    • střik světlého ležáku
    • sůl

omáčka

  • 30 ml oleje
  • 100 g červené cibule
  • 100 g mrkve
  • 4 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 8 kuliček celého pepře
  • 1 citron
  • 500 ml světlého 10° ležáku
  • lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • 200 g brusinek

Doba přípravy: 210 minut

Postup:
Kombinace koření a ingrediencí má obdařit kuřecí křidélka zajímavě jemnou chutí, jež je doplněna zeleninovou omáčkou s pivem a pikantními brusinkami.

Zchladlé, ne však ztuhlé, přepuštěné máslo smícháme se strouhaným zázvorem, medem, tymiánem, střikem piva a solí. Do marinády vložíme křidélka, dobře promícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Poté vše společně vložíme do trouby a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

Mrkev a cibuli nakrájíme na malé kostičky a na oleji společně orestujeme, přidáme koření, hořčici, oloupaný a na kolečka nakrájený citron. Zalijeme pivem a vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Po 20 minutách vyjmeme koření, omáčku rozmixujeme a přidáme brusinky. Krátce povaříme a dochutíme solí.

Datum vydání: 17.04.2008 | Autor: ČT1 - Kluci v akci

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128