Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Ovocná kachna na pivu

Úvod | Pivní recepty | Drůbeží maso s pivem | Ovocná kachna na pivu

Ovocná kachna na pivu

Suroviny:

  • 1 kachna
  • sůl
  • kmín
  • 2 jablka
  • 2 hrušky
  • 320 ml tmavého piva
  • hlávka červeného zelí
  • lžíce sádla
  • cibule
  • lžička cukru
  • ocet

Doba přípravy: 110 minut

Postup:
očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, osolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem. Dovnitř vložíme čtvrtky očištěných jablek a hrušek. Připravenou kachnu vložíme na pekáč, podlijeme pivem a dáme péct. Podléváme pivem a výpekem, dokud nebude kachna dočervena upečená a měkká.

Hotovou kachnu vyjmeme, naporcujeme a vypečené sádlo odstraníme. Než se kachna upeče, připravíme zelí. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nudličky zelí, osolíme, posypeme kmínem, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Ke konci dušení vlijeme zbytek piva, ochutíme octem a cukrem. Podáváme společně s kachnou a knedlíky.

Datum vydání: 15.03.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz