Ovocná kachna na pivu
Úvod | Pivní recepty | Drůbeží maso s pivem | Ovocná kachna na pivu
Ovocná kachna na pivu
Suroviny:
- 1 kachna
- sůl
- kmín
- 2 jablka
- 2 hrušky
- 320 ml tmavého piva
- hlávka červeného zelí
- lžíce sádla
- cibule
- lžička cukru
- ocet
Doba přípravy: 110 minut
Postup:
očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, osolíme zevnitř i zvenku a posypeme kmínem. Dovnitř vložíme čtvrtky očištěných jablek a hrušek. Připravenou kachnu vložíme na pekáč, podlijeme pivem a dáme péct. Podléváme pivem a výpekem, dokud nebude kachna dočervena upečená a měkká.
Hotovou kachnu vyjmeme, naporcujeme a vypečené sádlo odstraníme. Než se kachna upeče, připravíme zelí. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme nudličky zelí, osolíme, posypeme kmínem, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou asi 45 minut. Ke konci dušení vlijeme zbytek piva, ochutíme octem a cukrem. Podáváme společně s kachnou a knedlíky.
Datum vydání: 15.03.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz