Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Úvod | Pivní recepty | Hovězí maso s pivem | Hovězí pečeně na jalovci a pivu

Hovězí pečeně na jalovci a pivu

 Suroviny:

  • 400 g zadního hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 100 g cibule
  • lžíce hořčice
  • 500 ml tmavého piva
  • chléb
  • jalovec
  • pepř
  • sůl

Doba přípravy: 120 minut

Postup:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso a přidáme koření.

Pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. šávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme.

Datum vydání: 21.01.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128