Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Králík na švestkách a černém pivu

Úvod | Pivní recepty | Králičí maso s pivem | Králík na švestkách a černém pivu

Králík na švestkách a černém pivu

 Suroviny:

  • 1 kg králičího masa
  • mrkev
  • petržel
  • kousek celeru
  • cibule
  • olej
  • 2 lžíce cukru
  • 250 ml tmavého piva
  • slanina
  • sušené švestky
  • sůl
  • citrónová šáva
  • krajíc tvrdého chleba

Doba přípravy: 130 minut

Postup:
Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, pokapeme citrónovou šávou a necháme 30 minut odležet. Na tuku rozpustíme cukr, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a orestujeme dozlatova. Potom vše zalijeme pivem a chvíli povaříme. Do tohoto základu vložíme porce králíka a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a šávu zahustíme nastrouhaným krajícem tmavého chleba. Dobře povaříme a přecedíme. Do omáčky přidáme spolu s masem vypeckované švestky a ještě chvíli povaříme.

Datum vydání: 02.02.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128