Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Opilé fazole

Úvod | Pivní recepty | Pivní polévky | Opilé fazole

Opilé fazole

Suroviny:

  • 0,5 l hnědých fazolí
  • 1,5 l vody
  • 0,35 l piva
  • 2 lžíce tuku
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 pálivé papričky
  • 0,5 lžičky mletého kmínu
  • 1 lžička soli

Doba přípravy: 150 minut

Postup:
Namočte fazole přes noc, slijte a znovu zalijte vodou a pivem, aby byly 2 cm pod vodou. Vařte zvolna nepřikryté. Po jedné hodině skontrolujte, zamíchejte ode dna a není-li dost vody přilijte vařící vodu. Vařte dalších 30 minut a znovu skontrolujte, eventuelne přidejte vodu.

Až fazole změknou, přidejte všechno ostatní a vařte zvolna dalších 15 minut, vodu udržujte jen těsně nad hladinou fazolí. Fazole jsou uvařené, když jsou měkké a krémové, nikoli rozvařené, měly by držet svůj tvar. V hrnci bude trochu vody s fazolemi, ale má to byt stádium polévky. Pokud chcete tekutinu hustší, šťouchněte do nich několikrát mačkačem na bramborovou kaši.

Podávejte ihned, nebo přikryjte a držté teplé až jednu hodinu. Také je můžete nechat vychladnout, eventuelně zmrazit a ohřát v mikrovlnce.

Datum vydání: 28.09.2007 | Zdroj: Fazole.cz

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128