Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Ananas smažený v pivním těstíčku

Úvod | Pivní recepty | Pivní vegetariáni | Ananas smažený v pivním těstíčku

Ananas smažený v pivním těstíčku

 Suroviny:Maso:

  • 250 ml světlého ležáku
  • 2 vejce
  • 180 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 menší ananasy
  • olej na smažení
  • 8 lžic zakysané smetany
  • skořicový cukr na posypání
  • máta nebo meduňka

Doba přípravy: 30 minut
Možství: 8 porcí

Postup:
Netradiční dezert v podobě tempury. Prokousnete dozlatova smaženou krustu a v ústech se rozvine výrazná chuť tropického ovoce.

Pivo vyšleháme s vejci, moukou a solí do hladkého těstíčka a necháme 20 minut odstát. Zakysanou smetanu smícháme se sekanou mátou. Ananas nakrájíme na kousky, obalujeme v těstíčku a smažíme dozlatova v hojné vrstvě oleje.

Na talíř servírujeme smažený ananas se zakysanou smetanou, můžeme pokapat lžičkou medu.

Datum vydání: 03.07.2008 | Zdroj: ČT1 - Kluci v akci