Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Kapr na pivu s rozinkami

Úvod | Pivní recepty | Rybí maso s pivem | Kapr na pivu s rozinkami

Kapr na pivu s rozinkami

Suroviny:

  • 1 kg kapra
  • lžička octa
  • lžíce másla
  • 2 cibule
  • sůl
  • 250 ml piva
  • 4 hřebíčky
  • 4 kuličky nového koření
  • 150 g rozinek
  • citrónová kůra

Doba přípravy: 50 minut

Postup:
Očistíme kapra, vykucháme ho, rozpůlíme a pokrájíme přes záda na porce široké cca 5 cm. Osolíme je pokapeme octem. Na másle zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli. Když zesklovatí, pilijeme pivo a vložíme porce ryby. Do hrnce vložíme koření zabalené v gáze či jiném podobném balení, aby se jeho chu uvolnila, ale koření neplavalo volně. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni 20 minut. Uvařenou rybu vyjmeme, omáčku necháme zhoustnout, sáček s kořením odstraníme a přidáme opláchnuté rozinky a citrónovou kůru. Porce ryby na talíři přelijeme omáčkou.

Datum vydání: 31.01.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz