Fašírka v pivu
Úvod | Pivní recepty | Vepřové maso s pivem | Fašírka v pivu
Fašírka v pivu
Suroviny:
- 700 g mletého masa
- 200 g olomouckých tvarůžků
- vejce
- česnek
- cibule
- strouhanka
- 200 ml tmavého piva
- sůl
- pepř
- majoránka
Doba přípravy: 80 minut
Postup:
V míse smícháme mleté maso, nastrouhané tvarůžky, vejce, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou cibuli. Zředíme pivem, osolíme, okořeníme a zahustíme strouhankou, aby vznikla kompaktní hmota. Mokrýma rukama vytvarujeme dvě až tři šišky, které dáme do pekáče. Podlijeme vodou a pečeme v troubě při střední teplotě asi hodinu. Podle potřeby podléváme výpekem.
Datum vydání: 21.01.2008 | Zdroj: Recepty-online.cz