Zahájit svůj pivní nákup v e-shopu.Obchod.Svět-piva.cz


Vepřové koleno na pivě

Úvod | Pivní recepty | Vepřové maso s pivem | Vepřové koleno na pivě

Vepřové koleno na pivě

 Suroviny:

  • 3 vepřová kolena
  • 500 ml černého piva (může být i řezané)
  • 15 stroužků česneku
  • 4 cibule
  • 8 lžic plnotučné hořčice
  • mletá sladká paprika
  • nové koření
  • pepř černý celý
  • bobkový list
  • kmín
  • 300 ml vody na podlití
  • instantní jíška tmavá nebo chlebová střídka na zahuštění šávy
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • provázek
  • hořčice
  • čerstvý strouhaný křen

Doba přípravy: 90 minut

Postup:
Další pokrm, který ocení především muži. Jemné maso z vepřového kolene napěchované česnekem, které do sebe během pečení vpilo příjemně nahořklou chu piva, nasládlou chu cibule a vůni koření ještě nikdy nezklamalo.

1. Vepřové koleno vykostíme, kůži nakrojíme na mřížky a do masa řádně vetřeme hořčici, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku a česnek krájený najemno. Zarolujeme a dobře svážeme provázkem.

2. Vložíme do pekáče, osolíme, okmínujeme, zasypeme hrubě krájenou cibulí, přidáme nové koření, bobkový list a celý pepř. Zalijeme pivem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do trouby při 180°C na cca 1 až 1,5 hodiny. V průběhu pečení maso podléváme a přeléváme. Jakmile je maso měkké, odkryjeme alobal a maso dopékáme na barvu a dokřupava.

3. Veškerou šávu s rozpečenou cibulí slijeme do hrnce, zredukujeme a lehce dohustíme jíškou nebo chlebovou střídkou. Podle potřeby dochutíme. Z masa odstraníme provázek.

4. Prokrojené koleno podáváme se šávou a brambory. Doplníme hořčicí a strouhaným křenem.

Datum vydání: 17.04.2008 | Autor: ČT1 - Kluci v akci

Servis výčepního zařízení

Anketa

Jakou pivní lahev preferujete?






Celkem hlasů: 506

Newsletter

Přihlašte se k odběru novinek ze světa piva. Stačí vyplnit váš email:

Prodejna

Stránského 28,
616 00 Brno-Žabovřesky
  • Tel.: 606 606 713
  • Tel.: 606 391 128